De school van nu: de fitness school

Er zijn verschillende type scholen te vinden in ons land. De bekendste school is natuurlijk de school waar kinderen leren lezen en schrijven. En de eerste rekensommetjes maken. Maar er zijn dus meer scholen, waaronder de fitness school. Vandaag gaat de blog van Elite Cosmetics over die fitness school. Want dit is misschien slechts een van de vele scholen in ons land, maar het is wel direct de gezondste school.

 

Wat is een fitness school?

Een definitie voor een fitness school is op het internet niet direct te vinden, maar met een beetje logisch nadenken kom je natuurlijk een heel eind. En dat doen wij van Elite Cosmetics. En dus hebben wij een definitie van het fenomeen dat de laatste jaren flink in opkomst is gekomen. Een fitness school is een onderdeel van een sportschool, waarbij het draait om de oefeningen. Deze oefeningen worden door een leraar, vaak in groepsverband, gegeven. Het aspect leraar is, net als bij de normale school, belangrijk binnen de fitness school.

 

Verschillende oefeningen en onderdelen

De fitness school bestaat uit allerlei verschillende oefeningen en onderdelen. Tegenwoordig is er zumba, dat een soort dansende vorm van fitness is. Daarnaast zijn er vele onderdelen die zich weer meer richten op krachttraining. Afhankelijk van je doel met de beweeglessen, is het verstandig om te kiezen voor het ene programma of juist voor het andere programma.

 

De school van nu

De titel van deze blog, ‘de school van nu: de fitness school’, heeft er dus mee te maken dat de fitness school tegenwoordig heel populair is. Hoe we dat opmaken? Uit het feit dat er steeds meer mensen lid worden van de sportschool. En daarnaast volgen de meeste van die mensen ook nog eens groepslessen (in welke vorm dat dan ook mag zijn).