Het kiezen van een mooie rolstoelbus

De nadelen van de normale auto

De normale auto heeft veel nadelen als je in een rolstoel zit. Zelf rijden is waarschijnlijk geen optie. Ook als passagier is het vervelend om met de auto te reizen als je in een rolstoel zit. Het is namelijk een heel karwei om in de auto te komen. Je zal eerst de rolstoel moeten verlaten om hierna met veel moeite en hulp in de auto te kunnen komen. Daarna moet de rolstoel nog in de kofferbak gepropt worden. Bij veel auto’s is hier simpelweg geen ruimte voor. Ook is er een kans dat de rolstoel beschadigt doordat deze los in de kofferbak ligt. Bij het uitstappen kom je overigens weer voor dezelfde problemen te staan.

Het openbaar vervoer is ook ver van ideaal. Niet overal kan je namelijk gemakkelijk komen met het openbaar vervoer. Ook zijn er in de bus en in de trein maar weinig plekken waar je met de rolstoel kunt staan. En zelfs als er plek is in de bus heb je nog hulp nodig van de buschauffeur. Het is dan ook helemaal geen slecht idee om een rolstoelbus aan te schaffen.

De voordelen van de rolstoelbus

Het kennismaken met de rolstoelbus als rolstoelgebruiker zal een hele opluchting zijn. Niet langer hoef je nog de rolstoel te verlaten voordat je in je voertuig kunt. De rolstoelbus heeft een oprijstuk waardoor je eenvoudig in de bus kunt komen. Ook de bus uitkomen is gemakkelijk. In de bus kan je de rolstoel bevestigen waardoor je niet alle kanten op schudt. De rolstoelbus is een omgebouwde bestelbus. Dat betekent dus dat de rolstoelbus op diesel rijdt en qua brandstof niet zo duur is. Nu zal je misschien bang zijn voor de prijs van de wegenbelasting, maar ook dat is helemaal niet nodig! Als eigenaar van een rolstoelbus is de kans namelijk groot dat je in aanmerking komt voor belastingvoordeel.

Het vinden van een mooie rolstoelbus

Dat je in een rolstoel zit betekent niet dat jij geen luxe voertuig kan hebben! Een rolstoelbus is een aangepaste bestelbus en er zijn dus allerlei verschillende types te krijgen. De Mercedes Vito is bijvoorbeeld een mooie en geliefde bestelbus. Ook deze bestelbus is om te bouwen naar een rolstoelbus. Mercedes is een merk dat meestal als vrij luxe gezien wordt. Ben je niet zo een Mercedes fan? Dan is de Volkswagen Transporter misschien wel iets voor jou. Deze busjes zijn allemaal vrij luxe.

De rolstoelbus wordt dus aangepast door een speciaal bedrijf. Meestal is het ook mogelijk om na overleg extra aanpassingen te laten doen. Zo behoren ook verwarming en airco vaak tot de opties. Je kan de rolstoelbus dus zo gek maken als je zelf maar wilt. Ook als rolstoelgebruiker kan je dus gewoon genieten van een luxe voertuig. Voor mooie rolstoelbussen is het bedrijf Wellner Mobiliteit een aanrader. Dit bedrijf geeft ook 10 zekerheden. Met deze zekerheden onderscheiden ze zich van de concurrentie. Wellner Mobiliteit is zeker weten een aantrekkelijke keuze.