Wat is een Fitbit?

De laatste tijd zie ik ze steeds meer bij actieve hardlopers, maar ze zijn ook nog erg onbekend onder het normale publiek: de Fitbit. Nu hoor ik veel mensen denken, ja klopt, wat is een Fitbit? Nou dat wil ik jullie uitleggen in deze blog!

Fitbit

Een fitbit is niets anders dan een activiteitstracker waarmee je je dagelijkse activiteit kunt bijhouden. Dit is heel handig voor mensen die willen weten wat ze nu precies verbanden op een dag. Zo kun je precies zien wat je verbandt op een dag en wat je dus moet eten om dit aan te vullen. Aan de andere kant kun je dus ook zien hoeveel je te veel eet en kun je je voedingspatroon hierop aanpassen.

Niet alleen onder afvallers is de Fitbit erg populair. Ook actieve sporters zoals hardlopers is de Fitbit enorm handig. Met bijvoorbeeld de Fitbit Charge HR kun je bijvoorbeeld je hartslag meten. Daarnaast kun je met de speciale Fitbit app alle gegevens inkijken van je trainingsessies. Hoe hard heb je gelopen? Welke afstand heb je gelopen en wat was de hartslag gedurende de training? Allemaal vragen waarop je een antwoord krijgt met de Fitbit App.

Wil je dus meer informatie over je workouts, heb je een hartslagmeter nodig of wil je meer weten over je dagelijkse activiteit? Dan kun je de Fitbit Charte HR zeker goed gebruiken. Er zijn overigens ook andere Fitbit sporthorloges en activity trackers. Wanneer je goed googelt kun je de precieze verschillen met elkaar vergelijken en de juiste Fitbit voor jou aanschaffen.